Werkgroep Bewustmaking

Home Begin-pagina Doelen Verslag Gemeente Origanigram    

Werkgroepen

Naast de financiŽle ondersteuning aan buitenlandse projecten geeft de gemeente Ooststellingwerf een financiŽle bijdrage aan de Stichting Ontwikkelingssamenwerking Ooststellingwerf. Deze stichting heeft 2 werkgroepen:

1. Werkgroep 'Wereldwinkel'

De wereldwinkel is gevestigd aan de Snellingerdijk 4 in Oosterwolde. In de winkel worden producten verkocht uit ontwikkelingslanden. Kleine producenten krijgen een redelijke vergoeding voor wat ze via bonafide organisaties in ons land op de markt brengen. De wereldwinkel draait geheel op vrijwilligers. Er is altijd wel behoefte aan nieuwe vrijwilligers, die een goede instructie en begeleiding krijgen. Sinds midden 2006 is de winkel flink opgeknapt en vernieuwd waardoor het plezieriger winkelen is. In de wereldwinkel worden verschillende producten uit diverse werelddelen verkocht. Handnijverheid neemt een grote plaats in, maar ook speelgoed, sieraden en kleding. Ook zijn er veel consumptiegoederen: koffie,thee, snoep en wijn.

Openingstijden :

Maandag     13.30 - 17.30
Dinsdag        9.30 - 17.30
Woensdag    9.30 - 17.30
Donderdag   9.30 - 20.30
Vrijdag         9.30 - 17.30
Zaterdag       9.30 - 17.00 

Verdere informatie:   Tel.: (0516)  51 28 66

2. Werkgroep 'Bewustmaking ontwikkelingssamenwerking'

De werkgroep 'Bewustmaking ontwikkelingssamenwerking' geeft informatie en voorlichting, onder andere door lezingen, workshops en discussieavonden. Het doel is om mensen bewuster te maken van en meer inzicht te geven in ontwikkelingsproblematiek. De afgelopen jaren heeft de werkgroep veel activiteiten ondernomen, vooral binnen het onderwijs. Grotere bekendheid kreeg de werkgroep door het Eetcafť. Nieuwkomers binnen onze gemeente boden gerechten aan en lieten proeven van hun eigen cultuur. Zo kwam er een verbinding tot stand tussen verschillende levenswijzen.

Sinds kort houdt de werkgroep zich bezig met informatie-uitwisseling tussen de lopende ontwikkelingsprojecten in Ooststellingwerf.

Plannen

Dit jaar organiseren we zoals gebruikelijk in het najaar de scholendagen voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Verdere informatie volgt.

  • Het Eetcafť willen we nieuw leven inblazen. We hopen u binnenkort op de hoogte te brengen over onze plannen.
  • HET NET GROEIT.
    Momenteel zoekt de WBM naar samenwerking met instellingen in de gemeente, die zich met duurzaamheid bezighouden. Eťn en ander afgestemd op het gemeentelijk beleid.
    Wanneer je je grenzen wilt verleggen, stap dan in het 'web van de wereld': en meld je aan bij de werkgroep 'Bewustmaking ontwikkelingssamenwerking'.

     

^

naar boven