Wereldwinkel
 Oosterwolde

Home Bewustmaking Recept vd maand Nieuws Eerlijke handel Pakketten Gered gereedschap
Waar vindt u ons Product vd maand Speciale dagen Non Food Food Grootverbruik Over ons

Food

MODERN CONSUMEREN = VERANTWOORD CONSUMEREN

MODERN CONSUMEREN = VERANTWOORD CONSUMEREN

De wereld veranderen kan heel eenvoudig zijn! Door bijvoorbeeld een heerlijke maaltijd te bereiden met producten van de wereldwinkel. Of door een geurig kopje koffie te drinken. Tegelijkertijd kun je iets waardevols doen voor mensen in Afrika, AziŽ of Latijns-Amerika, die het product maken.
 
Door ontwikkelingshandel vinden producten van boeren en bedrijven met een goed sociaal beleid, hun weg naar de exportmarkt. Dit schept werkgelegenheid waardoor de welvaart van de mensen zelf, van hun dorp en soms zelfs van de hele regio stijgt. Maar ook wij, aan onze kant van de wereld, ontwikkelen ons. Van onverschillige kopers tot bewuste consumenten.

Boeren en andere producenten in ontwikkelingslanden leveren producten van hoge kwaliteit. Er wordt samen met organisaties in de landen van herkomst alles aan gedaan om de producten te laten aansluiten bij de eisen van de Europese consument. Zo krijgen de producenten bv. informatie en trainingen over nieuwe trends of over ontwikkelingen rond voedselveiligheid: kennis waar zij anders geen toegang toe hebben.

De producten worden onder faire handelsvoorwaarden gekocht bij de producenten en biedt hen ondersteuning op het gebied van productontwikkeling, productietechnieken, logistiek en marketing. Vervolgens verkopen inkooporganisaties de producten door aan Wereldwinkels.

Door voeding in de Wereldwinkel te kopen, heb je de makkelijkste en plezierigste manier ontdekt om je bijdrage te leveren aan veranderingen in de wereld.

 MODERN CONSUMEREN = VERANTWOORD CONSUMEREN


Max Havelaar is een keurmerk, geen fabrikant of handelaar.

Max Havelaar is het onafhankelijke keurmerk voor Fairtrade. Producten met het Max Havelaar keurmerk zijn geproduceerd en verhandeld onder eerlijke voorwaarden. Een veel voorkomende gedachte is dat Max Havelaar een merk is en eigen producten zoals koffie op de markt brengt. Dat is niet het geval. Stichting Max Havelaar produceert of verkoopt zelf niets. Max Havelaar is een keurmerk dat consumenten en bedrijven de mogelijkheid biedt om kleine producenten in ontwikkelingslanden te helpen een betere plek te verwerven in de handelsketen, zodat zij kunnen leven van hun werk.

 

 

Steeds meer producten met het Max Havelaar keurmerk.

Het Max Havelaar keurmerk vind je alleen al in Nederland terug op meer dan 250 verschillende producten, uiteenlopend van pindakaas tot badhanddoeken. Maar ook in het buitenland kom je het Fairtrade keurmerk vaak tegen, want Stichting Max Havelaar is onderdeel van een internationale koepelorganisatie: Fairtrade Labelling Organizations (FLO). Sinds de introductie van het Max Havelaar keurmerk in 1988 heeft dit Nederlandse initiatief navolging gekregen in meer dan twintig andere landen. Een wereldwijde opmars dus, waarbij koffie al lang niet meer het enige product is. Het keurmerk is inmiddels te vinden op veel producten zoals thee, chocolade, wijn, suiker, rijst, allerlei fruitsoorten, katoen en zelfs ijs.

voor meer informatie : www.maxhavelaar.nl

 MODERN CONSUMEREN = VERANTWOORD CONSUMEREN
 

naar boven - contact