Wereldwinkel
 Oosterwolde

Home Bewustmaking Recept vd maand Nieuws Eerlijke handel Pakketten Gered gereedschap
Waar vindt u ons Product vd maand Speciale dagen Non Food Food Grootverbruik Over ons

Gered Gereedschap


                                                                               Geen vis maar een hengel om mee te vissen.
                                                                               Geen kant-en-klare jurk maar een naaimachine om er één te naaien.
                                                                               Geen dikke theorieboeken maar gereedschap om een vak te leren.
                                                                               Geen zak met geld maar werkmateriaal om geld mee te verdienen.

De landelijke Stichting Gered Gereedschap beschikt over 118 inzamelpunten in Nederland. Waarvan wij er één zijn. Het bij ons gebrachte gereedschap wordt in Wolvega zo nodig gerepareerd.
De vrijwilligers van de werkplaats halen het gereedschap op en sorteren het. Per project wordt het gereedschap, aan de hand van een door het project aangevraagde gereedschapslijst piekfijn opgeknapt, ingevet en in kisten verpakt.
Het administratieve zwaartepunt van Gered Gereedschap bevindt zich op het hoofdkantoor in Amsterdam. Hier worden aanvragen voor nieuwe projecten beoordeeld. De goedgekeurde aanvragen worden uitgezet in de verschillende werkplaatsen in Nederland. De logistiek en de verschepingspapieren worden geregeld in Amsterdam.
De herstelde gereedschappen worden naar Afrika, Latijns Amerika en Azië vervoerd.Inzamelen:  

Wat wij graag accepteren:

Timmergereedschap Naaimachines Metselgereedschap
Autogereedschap Leerbewerking Generatoren
Lastrafo's tot 220 Volt Schoenmakerij Metaalbewerking
Lashelmen Strijkijzers Bouwgereedschap

        Wat wij niet kunnen accepteren:

Tuingereedschap Huishoudelijke apparaten Muziekinstallaties
Fietsen / Onderdelen Spijkers, schroeven Doorroest gereedschap
Gasflessen Moeren, bouten Elektrische typemachines
Computers Accuboormachines  

  
Een tweedehands hamer die ogenschijnlijk niets waard is kan elders een broodnodig leermiddel zijn om jongeren op te leiden.
Om kleding te leren maken heb je een naaimachine nodig. Een leerling-timmerman moet met zaag en beitel aan de slag kunnen en een aankomend elektricien zal toch echt moeten oefenen met schroevendraaiers en tangen in alle soorten en maten.
Een groot deel van het gereedschap komt ten goede aan technische scholen en centra die opleidingen verzorgen in vakken als hout- en metaalbewerking, kleermakerij, bouw en metselen, typen, elektromontage en mechanica, lassen en smeden. Door mee te helpen aan de inrichting van praktijklokalen stelt Gered Gereedschap scholen in staat om meer en beter vakonderwijs te doceren. Vakonderwijs dat jongeren in staat stelt om straks een eigen boterham te verdienen.
 

De aandacht voor technisch onderwijs in ontwikkelingslanden lijkt te groeien. Ook het besef, dat praktijkonderwijs een belangrijke bijdrage kan leveren aan lokale productie en werkgelegenheid. Een aantal scholen werd in één klap van een complete inventaris voorzien. Voorbeelden hiervan zijn de Ecole Technique Professionelle de Badenkop in Kameroen, de St. Joseph VTC en Soroti VTI in Uganda en de Volta School for the Deaf en Kofi Annan School in Ghana. Andere scholen ontvingen gereedschap voor specifieke opleidingen. Er werden een aantal nieuwe opleidingsplannen ondersteund: handvaardigheidcursussen voor kinderen in Honduras en Nicaragua, de training van waterpompmonteurs in Ghana, een opleiding voor smeden in Zambia en een lerarenopleiding in Tanzania.

 BOVENSTAANDE MAAKT DUIDELIJK DAT GERED GEREEDSCHAP IN GOEDE HANDEN TERECHT KOMT!
 

naar boven - contact