Wereldwinkel
 Oosterwolde

Home Bewustmaking Recept vd maand Nieuws Eerlijke handel Pakketten Gered gereedschap
Waar vindt u ons Product vd maand Speciale dagen Non Food Food Grootverbruik Over ons
Lederwaren Muziek Papier Servies Sieraden Speelgoed Textiel Wierook Woondecoraties

Muziek

In de wereldwinkel kunt u terecht voor verscheidene muziekinstrumenten. Heeft u speciale wensen, dan proberen wij deze voor u te vinden.

KLANKSCHALEN:

KLANKSCHALEN UIT NEPAL.

Deze klankschalen zien er niet alleen bijzonder mooi uit, maar de klank is ook heel goed. Klankschalen worden gebruikt voor meditatie en bevordering van de natuurlijke concentratie. Daarom is de klank uitermate belangrijk. Voor het kiezen van een klankschaal die bij u past, gaat u als volgt te werk. Zet de klankschaal op uw vlakke hand en sla hem dicht onder de rand aan. Luister en let daarbij goed op wat u voelt, wat de klank u doet. U kunt de klankschaal ook met de hand aanslaan. U krijgt een aanzwellende toon als u de klankschaal op de gestrekte hand plaatst en met de andere hand met de klepel rechtop langzaam, gelijkmatig en met lichte druk langs de buitenrand van de klankschaal strijkt. Vaak lukt het niet meteen de eerste keer, het kost enige oefening. Verander de druk van de klepel op de schaal. Nog voor de toon hoorbaar is, voelt u een licht vibreren in de hand waar de klankschaal op staat. Dan bent u op de goede weg. Elke klankschaal heeft een eigen persoonlijkheid. Neem de tijd om dat uit te zoeken. De ene schaal zal u meteen bevallen, de andere minder.

De Wereldwinkel verkoopt de klankschalen inclusief kussentjes en houten klepels, zodat de klank optimaal is.
 

DJEMBÉ'S UIT GHANA:


Deze echte Djembé is op traditioneel ambachtelijke West Afrikaanse wijze gemaakt. De Djembé is een trommel die met de hand wordt gemaakt van onder andere tweneboa en osese hout en is bespannen met geitenvel. De Djembé komt oorspronkelijk uit Senegal, Burkina Faso, Guinee en Ivoorkust. Tegenwoordig wordt de Djembé overal in West Afrika gemaakt en bespeeld. Het is het meest bekende en populairste Afrikaanse muziekinstrument.

 

De verschillende maten van de trommels zorgen voor verschillen in toonhoogte en klank. De maten (klein, middel en groot) zijn ook bepalend voor het niveau van de speler. De Djembé tot en met een doorsnede van 25 cm en hoogte van 32 cm is geschikt voor schoolkinderen. Een Djembé met een diameter van 25 tot 30 cm is voor beginners en de grootste zijn voor gevorderde musici.
Maar ongeacht de maat, zodra deze trommels klinken, waant u zich onmiddellijk in Afrika!
Deze Djembé’s worden gemaakt in Ghana.
 

                   

PUTUMAYO WORLD MUSIC:

Putumayo is een platenlabel dat eigenlijk min of meer per ongeluk is begonnen toen de eigenaar van een aantal kledingzaken, Dan Storper, een cd samenstelde met wereldmuziek om in zijn zaken te draaien, omdat hij vond dat die muziek beter paste bij het beeld en de sfeer die hij in de winkels nastreefde dan de muziek die hij tot dan toe in die zaken hoorde.
Dat cd'tje riep zulke enthousiaste reacties op, zowel van verkopers als van klanten, dat er al snel een "officiële" cd werd uitgebracht. Dat was in 1993.In het begin waren de cd‘s van één artiest. Het label heeft zich sindsdien toegelegd op het maken van wereldmuziekcompilaties op thema. Met overweldigend succes.  
Dat succes is voor een deel te danken aan de vormgeving. De kartonnen hoesjes zien er altijd prachtig uit, met tekeningen van Nicola Heindl, Vrolijk, warm en aantrekkelijk. 
De cd's zien er uit als het perfecte cadeautje. Het mooie is dat ook de muziek die je hoort op de cd dat uitstraalt. Er worden steeds precies de juiste keuzes gemaakt. Niet alleen topkwaliteit, maar er zijn op elke cd ook altijd een paar verrassingen te vinden. Op elke cd staan wel een paar nummers die je zo nieuwsgierig maken naar een bepaalde, artiest dat je op speurtocht gaat. Grote namen staan naast bekende namen. Kwalitatief zijn ze altijd aan elkaar gewaagd. Regelmatig gaan er donaties van Putumayo naar ontwikkelingslanden!

 Zie ook: www.putumayo.com.   Voor meer voorbeelden van de muziek : www.youtube.com/profile?gl=US&user=PutumayoWorldMusic

Komt u eens een bezoekje aan de winkel brengen, dan kunt u ons hele assortiment bekijken.
 

naar boven - contact