Wereldwinkel
 Oosterwolde

Home Bewustmaking Recept vd maand Nieuws Eerlijke handel Pakketten Gered gereedschap
Waar vindt u ons Product vd maand Speciale dagen Non Food Food Grootverbruik Over ons

Nieuws


 DOPPER ROZE - DOPPER ORIGINAL PINK PARADISE

C’mon Barbie, let’s go party! Deze roze Dopper is de kroon op jouw prinsessenbestaan, de glitter bij de glamour, de strawberry in jouw daiquiri. Jij hebt anabooltje Michael of Ken met zijn roze Beach Cruiser niet nodig, met deze roze drinkfles kan jij elk avontuur aan. Naar het strand, ‘t zwembad of gewoon de Vondelvijver; het maakt jou niet uit waar je heengaat als het maar iets met water te maken heeft. Want daarvan schreeuw jij ‘’ah-ah-ah yeah’’.

Dopper Pink kopen
Jij bent de beauty en de brains. Jij weet: life in plastic ain’t fantastic. Daarom hervul je deze roze Dopper fles met kraanwater. Daarmee bespaar je niet alleen geld maar ook zo’n 40 petflesjes per jaar! Hard nodig want jaarlijks belandt zo’n 8 miljard kilo aan plastic afval in onze oceanen. Voor je rechterhersenhelft: dat is gelijk aan het gewicht van zo’n 2 miljard flamingo’s. We no like! Deze duurzame roze waterfles is vrij van BPA en andere weekmakers en onderscheiden met een zilver Cradle2Cradle certificaat. Da’s zeg maar de oscar onder de duurzame productieprocessen

Duurzame roze waterfles
Met de aankoop van deze roze Dopper steun je direct de projecten van Dopper Foundation. Gefinancierd door 5% van de netto verkoopomzet investeert Dopper Foundation in onderzoek en kennis over plastic in onze oceanen. Want er zijn nog veel meer toffe initiatiefnemers die zich bezighouden met het terugdringen van de plastic soup. Daarnaast help je de komende drie jaar zo’n 10.000 Nepalezen aan schoon drinkwater, want Dopper Foundation steunt tevens de drinkwaterprojecten van Simavi in Nepal. Held!


Cultureel Jongeren Paspoort

                                             

Een slim idee: Een eerlijk cadeau van de Wereldwinkel. Leuk voor jezelf en je helpt de ontwikkelingslanden aan een beter bestaan!
 
Ben je in het bezit van een CJP, dan krijg je 10% korting! (M.u.v. kaarten- papier- boeken en food).
 
We hopen je in onze winkel te ontmoeten!
 
Tot ziens!


 " W E R E L D W I N K E L S   N E D E R L A N D"

Onze Wereldwinkel is sinds kort aangesloten bij de nieuwe organisatie "Wereldwinkels Nederland".

Dit is een organisatie voor de ondersteuning van lokale Wereldwinkels. Het doel van de, sinds kort actieve landelijke organisatie, is het bevorderen en stimuleren van eerlijke handel.

Er zijn 371 Wereldwinkels in Nederland.

Het woord "Wereldwinkel" is geen beschermd merk. Het is een zogeheten generieke term, die gewoon in de Van Dale staat. Vergelijkbaar met een term als "boekhandel" of "supermarkt".

Alleen wereldwinkels waarvan de omzet minstens 85% fair trade is, kunnen deelnemer van "Wereldwinkels Nederland" worden. Op de landkaart op de website van "Wereldwinkels Nederland" staan alle Wereldwinkels aangegeven die aan dat criterium voldoen. Daar staat de Wereldwinkel Oosterwolde nu bij vermeld!

Eerlijke handel of wel “Fair trade” is een samenwerkingsverband in de handelsketen om arbeids- en leefomstandigheden van producenten in niet-westerse culturen te verbeteren. Dit gebeurt door betere (faire) handelsvoorwaarden aan te bieden en door de rechten van producenten te beschermen. Verder draagt fair trade bij aan sociale gelijkheid en economische zekerheid.

De criteria voor fair trade zijn:

• verantwoorde prijzen, leefbare lonen
• verantwoorde arbeidsomstandigheden
• geen kinderarbeid, geen gedwongen arbeid
• gelijke kansen voor mannen en vrouwen
• zorg voor het milieu
• contracten afsluiten voor een langere periode
• transparantie

Wereldwinkels in Nederland kopen hun producten in bij een selecte groep fair trade importeurs. Deze onderhouden een directe relatie met fair trade producenten in ontwikkelingslanden.

Bijna alle Wereldwinkels zijn zelfstandige organisaties, meestal verenigingen of stichtingen. Een deel van de Wereldwinkels is deelnemer van "Wereldwinkels Nederland", een deel is lid van de "Landelijke Vereniging van Wereldwinkels" en een deel is niet aangesloten bij een landelijke organisatie. De Wereldwinkels hebben een vrije keuze.

Wereldwinkels worden gewoonlijk gedragen door vrijwilligers. Dat geldt ook voor de Wereldwinkel in Oosterwolde. Ons team kan nog aangevuld worden met enkele enthousiaste en betrokken vrijwilligers.
Aanmelden kan bij de Wereldwinkel in Oosterwolde aan de Snellingerdijk of via de website. info@wereldwinkeloosterwolde.nl

U bent van harte welkom. De deur staat open voor iedereen die op zoek is naar een eerlijk cadeau, heerlijke koffie, food, kunstnijverheid, sieraden, etc.
Ook voor informatie kunt u bij ons terecht, op deze site staat ook veel en de site van Wereldwinkels Nederland is:
www.wereldwinkelsnederland.nl.
 

naar boven - contact