HOME

Actueel

Fair Trade

Assortiment
 
 Cadeauartikelen 
   Food
  
Kaarsen
   Mineralen
   Muziek
  
Scrap Metal
   Servies
   Sieraden
   Super Waste

   Textiel
   Wierook

Cadeaupakketten

Vrienden van

Winkelinformatie

Gered gereedschap

WBM


 

    

 

ASSORTIMENT - KAARSEN

De zeer decoratieve Swazi Kaarsen worden met de hand gemaakt. Dat gebeurt in het Afrikaanse koninkrijk Swaziland met de eeuwenoude techniek “millefiore”.

De techniek Millefiore of “duizend bloemen”, is voor het eerst opgedoken in het oude Alexandrië. Daar werd het geperfectioneerd in de grote steden van de glasfabriek Murano en Venetië. Glazen kralen en andere objecten die waren er van zo’n schoonheid en finesse dat ze erg gewild waren en waardevol waren.
Op de Afrikaanse kust werden deze Venetiaanse handel kralen en kettingen gebruikt als een vorm van valuta om
te ruilen voor goud en ivoor. Ze werden zo populair dat de Noord-en West-Afrikanen hun eigen variant gingen maken. Daar werden tal van producten van gemaakt. Zo werd de Afrikaanse handel geboren.  Daardoor werden de kralen
en de producten ook nu nog een gewild verzamelobject.

De kunst van het Millefiore wordt ook nu nog toegepast bij de Swazi kaarsen. Maar in plaats van glas wordt gebruik gemaakt van een speciale harde wax en kleurrijke ontwerpen. De harde wax fineer vormt de buitenste schil van de kaars. Die schil smelt nauwelijks  wanneer de kaars brandt. Vandaar de rijke, romantische gloed van de verlichte buitenzijde als de kaars brandt.
Bovendien is de kaars meerdere keren te gebruiken. De schil blijft immers intact. Is de binnenste was weg gesmolten? Plaats dan een waxinelichtje en je kaars kan weer mee voor de tweede ronde!

   

naar boven