HOME

Actueel

Fair Trade

Assortiment.htmAssortiment
 
 Cadeauartikelen 
   Food
   Kaarsen
   Leer
   Mineralen
   Muziek
  
Servies
   Sieraden
   Super Waste

   Textiel
   Wierook

Cadeaupakketten

Vrienden van

Winkelinformatie

Gered gereedschap

WBM


 

††††

 

ASSORTIMENT - SERVIES
 

 

Ook voor een mooi gedekte tafel kunt u in de wereldwinkel terecht. Zo hebben we prachtige schalen en Tajines.

 

 

Koken in de Tajine 
Sinds mensenheugenis wordt over de hele wereld gekookt in de kleipot. Of we het nu hebben over een Marokkaanse tajine, een Turkse toprak, een Franse casserole of de bekendere RŲmertopf, het principe is bij alle potten gelijk. Door middel van langzaam opgevoerde warmte wordt het eten langzaam gaar gestoofd. Hierdoor krijgen de smaken van de verschillende ingrediŽnten goed de tijd om op elkaar in te werken. Daarbij stoven ze in hun eigen kookvocht gaar en is weinig vet of vocht nodig. De smaak, het aroma en de voedingsstoffen blijven daardoor optimaal bewaard. 

Tips:
* Zet poreuze potten niet in de afwasmachine en was ze alleen af met heet water zonder afwasmiddel.
* Zet de potten altijd in een koude oven en verhoog dan de temperatuur.
* Zet hete potten nooit op een koude ondergrond.
* Gebruik voor aromatische gerechten zoals curry's en visschotels alleen geglazuurde potten. 
(Poreus aardewerk absorbeert geuren en smaken teveel.

Een recept met gebruik van de Tajine.

Noord Afrikaanse Auberginetajine 
Benodigd: 1 tajine

IngrediŽnten:
200 g gedroogde kikkererwten
3 aubergines
zout*
2 uien, in ringen gesneden
olie*
1 theelepel kaneel
1 theelepel korianderpoeder
800 g gepelde tomaten op sap

Bereiding:
De kikkererwten een nacht weken. Doe ze in de tajine met zoveel water dat ze onderstaan. Zet de tajine in de koude oven en verwarm de oven tot 2000C. Erwten in circa 1,5 uur beetgaar stoven en afgieten. Intussen aubergines in blokjes snijden, ruim met zout bestrooien en 30 min. laten staan. Daarna afspoelen en droogdeppen. Uienringen fruiten in hete olie. Aubergineblokjes en kruiden even meebakken. Samen met de tomaten door de kikkererwten scheppen. De tajine weer in de (nog hete) oven terugplaatsen en een uurtje laten sudderen. Eventueel wat water toevoegen als de saus te droog wordt. Lekker met gekookte tarwe of couscous. 

naar boven