HOME

Actueel

Fair Trade

Assortiment
 
 Cadeauartikelen 
   Food
   Kaarsen
   Mineralen
   Muziek
  
Scrap Metal
   Servies
   Sieraden
   Super Waste

   Textiel
  
Wierook

Cadeaupakketten

Vrienden van

Winkelinformatie

Gered gereedschap

WBM


 

††††

 

ASSORTIMENT - WIEROOK

Wierook is een typisch Indiaas product. Voor plm. 200 Indiase vrouwen is, door deze natuurzuivere wierook te produceren, een eerlijke werkgelegenheid geschapen.

Wierook wordt bij veel verschillende gelegenheden gebruikt: voor het rustgevende effect (tegen spanning of om in slaap te vallen), voor het neutraliserende/zuiverende effect (tegen allerlei luchtjes in keuken en toilet, en tegen sigarettenrook), voor het goede effect op de stemming bij volwassenen en kinderen (blijheid, je prettiger voelen), om het effect tegen muggen en wespen (speciaal Zuiveringshout), vanwege de goede invloed van geuren op het leervermogen en de emotionele ontwikkeling van kinderen of omdat vriendelijke en rustgevende geuren een positieve steun zijn in moeilijke tijden.

 Een paar voorbeelden van wierook: 
Wierookstokjes zijn dunne gespleten bamboehoutjes. Daar omheen een mengsel van houtskool en de gemalen bast van een exotische boom die als kleefstof dienst doet. Voor de geur nog houtpoeders, etherische en parfum oliŽn en balsems. Na toevoeging van water vormt dit mengsel door de kleefstoffen, een soort deeg of pasta. Dit deeg wordt met de hand om het bamboe stokje gerold, waarna de stokjes in de schaduw gedroogd worden.

                      
                Duidelijk, krachtig, warm en iets zoet. De geur van Tuberosa,
             prettig en exotisch. Een heerlijke geur voor een fijne avond.

 

                     
               
 De karakteristieke geur van de jaren '60. Patchouli bladeren 
                      verzacht met een rozen noot en verrijkt met kruiden.

Kegeltjes.
Naast wierookstokjes hebben wij wierookkegeltjes, die je in een potje met zand kan branden of in een kegeltjeshouder. De kegeltjes hebben vrijwel dezelfde geur als stokjes. Voor wie de as van de wierookstokjes een probleem vindt, zijn de kegeltjes een goed alternatief.

GeuroliŽn

Er zijn verschillende soorten geur-olie. Deze is te gebruiken in een geurbrandertje. Hier kan onderin een waxine kaarsje. Bovenin het brandertje een paar druppels olie vermengd met water. Dit geeft een heerlijke geur. De olie is mede geschikt als parfum. Eťn drupje achter het oor is voldoende. 

De brandertjes zijn ook te koop in de wereldwinkel.

 

naar boven