HOME

Actueel

Fair Trade

Assortiment

Cadeaupakketten

Vrienden van

Winkelinformatie

Gered gereedschap

WBM
 
Doelen
  Origanigram

†††† 

WBM

Gemeente Ooststellingwerf is een Fair Trade gemeente.

Naast de financiŽle ondersteuning aan buitenlandse projecten geeft de gemeente Ooststellingwerf een financiŽle bijdrage aan de Stichting Ontwikkelingssamenwerking Ooststellingwerf. Deze stichting heeft 2 werkgroepen:

1. Werkgroep 'Wereldwinkel'

2. De werkgroep 'Bewustmaking' .

Deze geeft informatie en voorlichting, onder andere door lezingen, workshops en discussieavonden. Het doel is om mensen bewuster te maken van en meer inzicht te geven in ontwikkelingsproblematiek. De afgelopen jaren heeft de werkgroep veel activiteiten ondernomen, vooral binnen het onderwijs. Grotere bekendheid kreeg de werkgroep door het Eetcafť. Nieuwkomers binnen onze gemeente boden gerechten aan en lieten proeven van hun eigen cultuur. Zo kwam er een verbinding tot stand tussen verschillende levenswijzen.

Sinds kort houdt de werkgroep zich bezig met informatie-uitwisseling tussen de lopende ontwikkelingsprojecten in Ooststellingwerf.

Plannen:
Dit jaar organiseren we zoals gebruikelijk in het najaar de scholendagen voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Verdere informatie volgt.

Het Eetcafť willen we nieuw leven inblazen. We hopen u binnenkort op de hoogte te brengen over onze plannen.

HET NET GROEIT.
Momenteel zoekt de WBM naar samenwerking met instellingen in de gemeente, die zich met duurzaamheid bezighouden. Eťn en ander afgestemd op het gemeentelijk beleid.
Wanneer je je grenzen wilt verleggen, stap dan in het 'web van de wereld': en meld je aan bij de werkgroep 'Bewustmaking ontwikkelingssamenwerking'.