Wereldwinkel
 Oosterwolde

Home Bewustmaking Recept vd maand Nieuws Eerlijke handel Pakketten Gered gereedschap
Waar vindt u ons Product vd maand Speciale dagen Non Food Food Grootverbruik Over ons
Lederwaren Muziek Papier Servies Sieraden Speelgoed Textiel Wierook Woondecoraties

Papier

Voor onze winkel is met zorg een mooi assortiment aan papieren artikelen ingekocht.

Schrijfpapier:

          

Postpapier:

        

Schrijfboekjes :

   

Etiketten :

     

Verjaardagskalenders: 

     

Een kleine selectie van de kaarten :

           

    
              
 

                             

                                         

                              


FairMail

FairMail is een bedrijf dat fair trade wenskaarten produceert in Peru en India.

De foto's op FairMail kaarten zijn genomen door kansarme Indiase en Peruaanse tieners. De tieners krijgen 50% van de winst van de verkoop van hun eigen kaarten om hun huisvesting en onderwijs te financieren.
 
U kunt kennis maken met één van de tieners die fotokaarten maken. 

Mijn naam is Yomira en ik ben 12 jaar oud. Mijn familie bestaat uit mijn moeder, broer, mijn opa en oma en mijn oom en tante. Ik voel me heel gelukkig dat ik de mogelijkheid heb gehad om in de FairMail groep te zitten. Dankzij de hulp van FairMail zal ik mijn moeder kunnen ondersteunen in haar kosten voor mij, mijn huis kunnen bouwen en andere zaken, etc.
Ik heb nu nog geen vriendje. Ik denk alleen in het voltooien van mijn studie. Ik zit nu in de eerste klas van de middelbare school. Ik studeer in de school van El Milagro waar ik woon. Ik denk eraan om bedrijfskunde te gaan studeren voor mijn welzijn en dat van mijn familie. Mijn doel is om een goede professional te zijn zodat mijn familie, vooral mijn moeder, trots op mij kan zijn.
Veel kinderen van de recycle families in dit dorp helpen hun ouders op de vuilnisbelt zoeken naar materialen om te verkopen. De organisatie YMCA (www.ymcaperu.org) heeft een educatief centrum vlakbij de vuilnisbelt om de kinderen, jongeren en hun ouders te stimuleren naar school te gaan en zich te ontwikkelen. Dit centrum is een van de plekken waar FairMail haar tienerparticipanten -zoals Yomira- vindt, selecterend op basis van motivatie, punctualiteit en (fotografie)talent. 

      

        

zie ook: www.fairmail.info

Voor iedere gelegenheid een passende kaart:


 

 Wensdoosjes:

Nog enkele voorbeelden van papieren cadeauartikelen:

Fotoalbum:                                           

     

Leuk om te weten:

Deze bijzondere serie van papierwaren wordt gemaakt van....…. Olifantenpoep!!!!
De mest van olifanten is namelijk een zeer vezelrijk product en daarom geschikt voor het maken van papier. Het proces verloopt als volgt: De olifant eet kokos- en jakbladeren of kitulschors en dan begint de eerste verwerking, in de olifantenmaag. Een volwassen olifant eet tot 180 kg plantaardig materiaal per dag en heeft 16 keer per dag ontlasting!

Deze bestaat uit bollen ter grootte van een voetbal en het ziet eruit of die bol van klei met stro is gemaakt. De olifantenmest wordt verzameld en in de zon gedroogd. Daarna wordt het 6 tot 8 uur gekookt met een natuurlijk desinfectiemiddel : margosabladeren. De overgebleven resten (strootjes en takjes) worden vermengd met afvalpapier tot een goede pulp. Nu wordt ook de gewenste kleur aangebracht door het toevoegen van zouten. De pulp wordt met de hand in een vorm geschept. Van 10 kg olifantenpoep worden 120 vellen papier gemaakt, of 60 vellen karton.
Het papier is overigens volkomen reukloos. Van dit papier worden veel verschillende dingen gemaakt: kaarten (met envelop), tekenbloks, (notitie)albums, memobloks, boekenleggers, doosjes, boekjes en nog veel meer. Deze artikelen zijn stuk voor stuk ecologisch verantwoorde en bijzondere cadeaus, waardoor de olifant wordt beschermd en mens en dier worden samengebracht!

          
                                                                                          


 

naar boven - contact